مالک اصلی تمام بناها و آثار تاریخی، مردم شریف ایران هستند
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
به گزارش روابط عمومی دانشگاه گلستان همایش بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی با شعار "میراث در معرض خطر: بلایا و درگیریها"، با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در سالن شهید فخریزاده دانشگاه گلستان برگزار شد.
دکتر محمد فرخ زاد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گلستان، ضمن خوشآمدگویی به مسئولان و مدعوین، در نشست روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، با اشاره به شعار امسال ایکوموس «میراث در معرض تهدید: آمادگی و یادگیری در برابر بلایا و درگیریها»، بر ضرورت حفاظت از آثار تاریخی بهعنوان بخش مهمی از هویت فرهنگی بشر تأکید کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی است، افزود: متأسفانه بخش عمده آسیبها، نتیجه مستقیم جنگها، افراطگرایی و بیتوجهی انسانی است.
دکتر فرخزاد، نبود آگاهی عمومی را یکی از چالشهای جدی در حوزه صیانت از میراث فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاهها بهعنوان نهادهای علمی و آگاه، میتوانند در ارتقاء آگاهی و فرهنگسازی نقشی کلیدی ایفا کنند.
وی همچنین خواستار تقویت همکاری بین دانشگاه، نهادهای دولتی و سازمانهای مردمنهاد شد و از برنامهریزی برای برگزاری همایش ملی با موضوع «تمدن، هنر و معماری در دشت گرگان» در سال آینده خبر داد.
در ادامه مهندس فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با اشاره به کمبود منابع و گستردگی آثار تاریخی، بر ضرورت آموزش همگانی برای حفاظت از این سرمایههای ارزشمند تأکید کرد. وی افزود: اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تنها متولی این آثار است، اما مالک اصلی تمام بناها و آثار تاریخی، مردم شریف ایران هستند. برای حفظ، مرمت و بازسازی این گنجینه گرانبها باید از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی استفاده شود.
سخنرانیهای علمی نیز بخشی از این همایش بود.
دکتر آرش امینی، دانشیار دانشگاه گلستان، با ارائه مقالهای با محوریت بیمه سیلاب و کاربرد آن در بناهای تاریخی، به تاریخچه بیمه در سطح ملی و بینالمللی، راهبردهای مقابله با سیلاب، مدیریت بحران، ایجاد بانک دادههای تاریخی سیل و سامانههای پایش اشاره کرد.
دکتر حامد رضایی، استادیار دانشگاه گلستان، با تمرکز بر پهنهبندی خطر سیلاب در بناهای تاریخی با تأکید بر استان گلستان، به بررسی نقشههای خطرپذیری، نحوه شناخت ناهنجاریهای زمین، مطالعات پهنهبندی سیلاب و لزوم توجه به آثار تاریخی در این نقشهها پرداخت.
دکتر نادر جندقی، استادیار دانشگاه گنبدکاووس، در موضوع تأثیرات سیل بر ابنیه تاریخی و راهکارهای کاهش خطرات آن، به تعریف بلایای طبیعی، انواع سیلاب، خسارات وارده، تأثیرات آن بر زیباییشناسی آثار تاریخی و راهکارهای حفاظت از آنها پرداخت.










تعداد بازدید: 166